Programlama | Programlama Dilleri | C Programlama Dili |C++

Anasayfa Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
kod yard?m? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
C ve C++
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: kod yard?m?
#143
kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
merhabalar c ile minik bir programc?k yapmak istiyorum tak?ld?m bu konuda yard?mlar?n?z? bekliyorum...program kullan?c?dan verileri alacak bir fonksiyon ile dosyaya kay?t edecek bir fonksiyon ile yeni kay?t alacak bir ba?ka fonksiyon ile dosyadan kay?t okuyup ekrana basacak...
kodlar?m ?yle ba?lang? a?amas?nda hata al?yorum

Kod:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include<conio.h>

typedef struct
{
    long int tc;
    char adi[10][10];
    char soyadi[30][30];
    char teshis[100][100];
    char tedavi[500][500];
    char detay[500][500];

}kayit;

int a;
int b=500;
kayit dosyaoku(void);
kayit dosyayaz(void);
kayit yeni_giris();

int main()
{
kayit hasta[b];
kayit hasta.tc=0;
yeni_giris();
printf("sira no  tctaditsoyaditteshisttedavithasta detayin");
printf("-----------------------------------------------------------------------------n");

   for(a=0;a<1;a++)
   {
        printf("%d %ld %s %s %s %s %sn",a+1,hasta[a].tc,hasta[a].adi,
hasta[a].soyadi,hasta[a].teshis,hasta[a].tedavi,hasta[a].detay);
   }
getch();

    return 0;
}


kayit yeni_giris()
{
kayit hasta[b];
char cevap;
   do
   {
       if(a<b)
       {
            printf("%d. hasta tc no:n",a+1);
            scanf("%ld",&hasta[a].tc);
            printf("%d. hasta adin",a+1);
            scanf("%s",&hasta[a].adi);
            printf("%d. hasta soyadin",a+1);
            scanf("%s",&hasta[a].soyadi);
            printf("%d. hasta teshisin",a+1);
            scanf("%s",&hasta[a].teshis);
            printf("%d. hastaya yapilan tedavin",a+1);
            scanf("%s",&hasta[a].tedavi);
            printf("%d. hasta detayin",a+1);
            scanf("%s",&hasta[a].detay);
       }
       a++;
       printf("yeni kayit yapmak istiyormusunuzn evet E hayir Hnnn");
       cevap=getch();
   }while(cevap=='e' || cevap=='E');
}




hata mesaj? grnts




CEVAPLARINIZI BEKL?YORUM...
gelik67 (Kullanıcı)
Aktif ye
Gönderiler: 23
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 17/01/2013 20:15 tarafından NEO.
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#144
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 2  
#include<conio.h>

bunlar?n aras?nda bo?luk olacak..Kodunda da ylemi?

kayit hasta[b]; // burada 500 kay?tl?k bir scrut dizisi tan?mlam?ss?n alt sat?rda hangi eleman?n tc'si oldugu belli deil bunlar?da bir dzelt..
kayit hasta.tc=0;
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 17/01/2013 19:32 tarafından NEO.
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#145
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
#include aralar?nda bo?luk var.kayit hasta.tc=0; yapmam?n sebebi ise tc de?i?kenini 0 a e?itlemek istemi?tim malum structurun iinde de?er verilmiyor.tc isteyince kullan?c?dan alakas?z tc ?kt?s? veriyor bunun iin s?f?ra atam??t?m ba?lang?ca sizce nas?l olmal? bu durum
gelik67 (Kullanıcı)
Aktif ye
Gönderiler: 23
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#146
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 2  
for(int j=0;j<500;j++)
hasta[j].tc=0; // bu sekilde her hastaya yapars?n senin yapt?g?ndan bir hasta yok yani hata verir.

ayr?ca tekrardan bas?na kayit yazmayacaksin o bi kere tan?mland? , tekrar yaparsan hata al?rs?n..
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 19/01/2013 14:22 tarafından NEO.
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#147
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
cevab?n iin te?ekkrler bu arada her fonksiyonun iinde benim yapt???m gibi kayit hasta[b]; ?eklinde bu structu tan?mlamam gerekiyor yle de?ilmi yoksa bir k?sayolu var m? :)
gelik67 (Kullanıcı)
Aktif ye
Gönderiler: 23
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#148
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 2  
hay?r zaten en basta fonksiyonlar d???nda tan?mlayacaks?n 500 luk yap?y?;

int b=500; sat?r?ndan hemen sonra

kayit hasta[b]; ?eklinde

btn fonksiyonlar taraf?ndan grlr. Yani fonksiyon iindekileri kald?rmal?s?n.

Bylece tek tan?ml? yap? zerinde cal?sacaks?n..
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 19/01/2013 20:27 tarafından NEO.
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#149
Cvp:kod yard?m? 7 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
ok te?ekkr ediyorum
gelik67 (Kullanıcı)
Aktif ye
Gönderiler: 23
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
EN ÜST
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.