Programlama | Programlama Dilleri | C Programlama Dili |C++

Anasayfa Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Java Programlama Dili NetBeans ve JCreator
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek)
#23
JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 2  
Programa girdikten sonra Yeni Proje açın. Actığınız projeye isim verdikten sonra finish demeyin tekrar ileriyi tıklayınız.
Bir pencere gelecek yukarıdan libraries sekmesini tıklayın. Soldan add external jars butonundan

sitede verdiğim kutuphaneden anlatıyorum( burada->www.pcprogramlama.com/programlama/36-jav...sql-baglantisi-.html). ana klasor içindeki jar dosyasını ekledikten sonra

src icindeki lib klasoru icindeki bütün jarları da ekleyin

Toplamda 11 tane jar dosyası olacak .

Bu şekilde JBuilder'e kütüphane eklenmesi işlemide anlatılmış oldu.
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 01/05/2009 15:51 tarafından NEO.
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#24
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 0  
teşekkür ederim NEO sorun çözüldü ;)
electro_fatih (Kullanıcı)
Yeni Üye
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#25
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 8 Ay önce Karma: 2  
Abone olduğumuz konuda yeni yazı varmıs hemen bakalım:)

Rica ederim :P
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 31/01/2009 00:13 tarafından NEO.
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#31
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Selamlar.
jdbc classpath ayarı nasıl yapılır_? Swing tipinde bir program kaynağımvar. program yazılarını ve jdbc parçalarını derleyicide atıp çalıştırdığımda program sorunsuz şekilde çalışmakta ve veritabanında işlem yaplmaktayım ama gel görki programı derlediğimde bir uygulama olarak çalıştırdığımda program çaılışmakta ama veri tabanına bağlanamamaktadır.
Bu işlerde bir şeyler öğrenmeye çalıştğım için sitededeki ve netteki dökümanları araştırıyorum. Claspath'tıda şöle yaptım: sistem özellikleri>ortam değişkenleri>yenideğişken ekle CLASSPATH .;C:UsersadanakidDesktopmysql-connector-java-5.1.7srclib
Konu ile ilgili herhangi bir yorum yaparsanız memnun olurum. Teşekkürler.
adanakid (Kullanıcı)
Yeni Üye
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#32
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 5 Ay önce Karma: 2  
Classpath'e eklediğiniz yolda mysql-connector-java içindeki jar dosyasını gösteriniz.

ortam değişkenlerinde user veya sistem kısmında yeni dedikten sonra Örnek;

isme CLASSPATH
değere .;C:Documents and SettingsöğrenciDesktopmysql-connector-java-5.1.6mysql-connector-java-5.1.6-bin.jar;

ekleyin
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#38
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
NetBeans'in derlecisini kullanmaya başladım. Eclipse 'e göre bilgisayarımı kastı, ama bir şey farkettim, mesela butarz çalışmalarda Netbeans da derleme yaptığımzda extarnal jarlarda betikle beraber çıkıyor, yani classpath yapmaya gerekkalmıyor, yada ben yanılıyorum :)
adanakid (Kullanıcı)
Yeni Üye
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
Son Düzenleme: 30/07/2009 17:39 tarafından adanakid.
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
#39
Cvp:JBuilder ile Mysql Bağlantısı (Library Eklemek) 9 Yıl, 2 Ay önce Karma: 2  
Hayır yanılmıyorsunuz kendi ana klasoru altında sizin daha once eklediğiniz jar dosyalarınıda ana projenin yanına koyuyor turkcesi classpathe gerek yok...

Zaten bende hic olmadı :)
NEO (Yönetici)
Administrator
Gönderiler: 71
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  
 
 
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
EN ÜST
amınıza koyayım amınıza koyayım amınıza koyayım amınıza koyayım amınıza koyayım amınıza koyayım